طراحی و اجرای آبنما

طراحی و اجرای آبنما

طراحی و اجرای آبنما امروزه بر اساس کاربری و با توجه به فضای مورد نظر توسط طراحان حرفه ای و مجرب صورت می گیرد. آبنما ها از زیباترین المان های محوطه سازی می باشند.  امروزه از آنها جهت طراحی محوطه فضای باغ، بام سبز، حیاط و… استفاده می شود. اجرای آبنما بهترین گزینه برای کسانی است که به دنبال ایجاد فضایی آرام و دلنشین با صدای آرامش بخش آب هستند.

طراحی و اجرای آبنما

طراحی آبنما دیواری

آبنما دیواری یکی از انواع مختلف آبنما است که امروزه طراحان از آن جهت طراحی و اجرای آبنما استفاده می کنند. طراحان و معماران از این نوع آبنما در فضاهای داخلی رستوران ها، پاساژها، لابی ساختمان های مسکونی، هتل ها، فضاهای خارجی ویلاها و یا باغ ها استفاده می کنند. در واقع از آبنماهای دیواری اغلب برای فضاهای به نسبت کوچک تر استفاده می شود.  این نوع آبنماها در طرح های مختلف قابل اجرا هستند. نصب این نوع آبنما که به دیوار خیس معروف است. موجب خنکی هوای اطراف و ایجاد طراوت در محیط می شود. بهتر است بدانید آبنمای دیواری دارای انواع مختلفی همچون آبنمای دیواری مخزن دار، آبنمای دیواری آبشاری، آبنمای دیواری باغی، شیشه ای، سنگی، آبنمای دیواری سبز،  آبنمای دیواری خانگی و … است.

طراحی آبنما سنگی

یکی از بهترین گزینه‌ ها جهت زیباسازی حیاط یا لابی ساختمان‌ ها آبنمای سنگی می باشد. برای طراحی و اجرای آبنما سنگی از سنگ های مختلفی که اغلب از جنس پوکه معدنی هستند. استفاده می شود. سنگ گرانیت، مرمر و یا آهک  از جمله سنگ های مورد استفاده جهت طراحی و اجرای آبنمای سنگی می باشند. این سنگ ها از اندازه های مختلفی برخوردار هستند. آبنمای سنگی گزینه بسیار مناسبی جهت استفاده در فضای خارجی است. زیرا مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط مختلف آب و هوایی دارند.

این نوع آبنما با استفاده از متریال طبیعی و با الهام از طبیعت ساخته می شود. همچنین این نوع آبنما در برابر سایش و ضربه دوام و مقاومت بسیار بالایی دارد. در حالت کلی آبنمای سنگی از آب، پمپ و یک تکه مجسمه تشکیل شده است. بهتر است بدانید آبنماهای سنگی به دلیل نوع سنگ و تراش به کار رفته در آنها در رده آبنماهای مدرن قرار دارند.

طراحی آبنما مدرن

بهتر است بدانید آبنمای مدرن متناسب با دکوراسیون و طراحی محیط طراحی می شود. برای طراحی و اجرای آبنما مدرن معمولا از متریال های مختلفی همچون سنگ، چوب، سیمان، شیشه و یا ترکیب این مواد با یکدیگر استفاده می شود. در ساخت و طراحی این نوع آبنما از تجملات و پیچیدگی‌ های زیاد پرهیز شده است. از آبنماهای مدرن می توان در حیاط و لابی خانه هایی که معماری مدرن دارند، استفاده نمود. این نوع آبنماها در کنار سادگی خود از زیبایی فوق العاده ای برخوردار هستند. طراحی و اجرای آبنمای مدرن زیبایی محیط را به طور چشمگیری افزایش می دهد.

طراحی و اجرای آبنما

مصالح ساخت آبنما

امروزه طراحان با توجه به نوع آبنما از مصالح مختلفی جهت طراحی و اجرای آبنمااستفاده می کنند. سنگ لاشه یکی از مصالحی است که امروزه از آن به طور گسترده ای جهت ساخت آبنما استفاده می شود. در واقع بخش جدایی نا پذیر معماری های ایرانی اجرای آبنما با استفاده از سنگ لاشه است. ساخت آبنما با استفاده از این نوع سنگ زیبایی بی نظیری را در محیط خلق می کند. به گونه ای که توجه هر مخاطبی را به خود جلب می کند. سنگ آتشفشانی، سنگ ورقه ای و سنگ رودخانه ای از جمله سنگ های متداول جهت طراحی و اجرای آبنماهای طبیعی و بکر به شمار می آیند. از دیگر مصالح به کار رفته در ساخت آبنما می توان به پوکه معدنی اشاره کرد.

پوکه معدنی در برابر  انواع ضربه ها و  فشار از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. از اینرو آبنماهای ساخته شده با آن مدت زمان طولانی سالم و بدون هیچ گونه آسیبی باقی خواهند ماند. همچنین پوکه معدنی از قیمت مناسب تری نسبت به دیگر متریال ها برخوردار است. پوکه های معدنی به دلیل داشتن املاح معدنی متفاوت دارای رنگ های مختلفی هستند. از اینرو ترکیب نمودن رنگ های مختلف آن زیبایی فوق العاده ای را به آبنما می بخشد. استفاده از پوکه معدنی در ساخت آبنما مانع از ایجاد بود در آبنما می شود، زیرا پوکه معدنی از ایجاد باکتری در آبنما جلوگیری می کند.  از دیگر متریال مورد استفاده جهت ساخت آبنما می توان به سیمان، چوب، شیشه و … اشاره داشت.

طراحی و اجرای آبنما

اجرای آبنما سنگی

بهتر است بدانید طراحی و اجرای آبنما سنگی شامل یکسری مراحل مختلف است که در ادامه نگاهی بر آنها خواهیم داشت.

اولین مرحله برای اجرای آبنما سنگی ساخت حوضچه آبنما است. برای این کار باید محوطه را به خوبی تمیز و حوضچه را با عمق بسیار مناسبی حفر کنید. کف و دیواره های حوضچه را باید با استفاده از سنگ، سیمان یا کاشی به خوبی بپوشانید، زیرا این کار مانع از حل شدن خاک در آب می شود. در مرحله دوم نیز لازم است یک پمپ شناور را درون حوضچه قرار دهید. برای این کار باید یک شیار باریک را بین اولین پریز برق و حوضچه حفر نمایید. برای اینکه حوضچه در حالت تراز قرار بگیرد لازم است در زیر آن حدود ۵ سانتی متر شن بریزید. در مرحله بعد باید سیم برق پمپ را از وسط لوله pvc عبور دهید.

بعد از اجرای این کار باید لوله و سیم داخل آن را درون شیار گذاشته و بعد از آن واشر را به پمپ و لوله وصل کنید. همچنین می توان قسمت وسطی بدنه آبنما را به منظور عبوردادن لوله مسی از میان آن سوراخ کرد. در مرحله آخر نوبت به چیدمان سنگ ها می رسد. برای طراحی و اجرای آبنما سنگی می توان از دو نوع سنگ استفاده کرد. دسته اول مربوط به سنگ های آبریز برای آبنما می شود که آنها را می توان به صورت مستقیم درون حوضچه ریخت. دسته دوم نیز سنگ های تزیینی برای آبنما هستند. این سنگ ها را باید مطابق طرحی که برای آبشار در نظر گرفته اید بچینید. به منظور محکم کردن می توان سنگ ها را با استفاده از بندهای چرمی بست. از سنگ های کوچک تر نیز می توان برای پوشاندن بندهای چرمی استفاده کرد.

طراحی و اجرای آبنما

موارد مرتبط با این موضوع:

 

تماس با کارشناسان معماری سبز

کاربران گرامی می‌توانند جهت دریافت مشاوره با شماره ۹۱۰۳۱۶۴۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمایند.