طراحی و اجرای استخر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، از اینرو لازم است توسط متخصصان و طراحان مجرب در این زمینه انجام شود. در این بخش به توضیحاتی در این رابطه خواهیم پرداخت.
طراحی و اجرای استخر را باید به دست متخصصان و طراحان مجرب در این زمینه سپرد. در صورتی که استخرها به صورت اصولی طراحی و اجرا شوند از دوام و طول عمر بسیار بالایی برخوردار هستند. وجود یک استخر زیبا در محوطه ویلا، خانه و باغ بسیار جذاب و کاربردی است. امروزه افراد از انواع مختلف استخر یعنی استخرهای فایبرگلاس، استخرهای با روکش وینیل، استخر اسپری، استخرهای بتنی و استخر با بلوک سیمانی می توانند در باغ ویلای خود استفاده کنند. در واقع افراد متناسب با منطقه، بودجه مالی و سلیقه خود از بین انواع مختلف می توانند مدل مناسب را انتخاب کنند. داشتن یک استخر زیبا و شکیل علاوه بر ایجاد محیطی پر از آرامش سلامت و تندرستی را برای ساکنان ساختمان و ویلا به دنبال دارد، از اینرو طراحی و اجرای استخر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
یکی از آسان ترین روش ها جهت ساخت استخر، ساخت استخر با بلوک سیمانی است. این روش از نظر هزینه بعد از ساخت استخر با لاشه یکی از اقتصادی ترین حالت ممکن به شمار می آید. در ابتدای کار جهت طراحی و اجرای استخر لازم است نقشه ای از فرآیند ساخت استخر را تهیه نمایید. این نقشه شامل طرح استخر، عایق بندی استخر، نحوه خاکبرداری، میزان خاکبرداری و نحوه و میزان شیفته ریزی است. حداقل میزان خاکبرداری جهت ساخت این نوع استخر معادل دو متر می باشد. در زمان اجرای خاکبرداری لازم است ۳۰ سانتی متر برای شفته ریزی، ۵ سانتی متر برای اجرای سیمان و آب بندی استخر و ۱۵ سانتی متر برای بتن ریزی در نظر گرفته شود. خاکبرداری لازم است با استفاده از ماشین ها و بیل های مکانیکی صورت بگیرد. شفته ریزی دومین مرحله بعد از اجرای خاکبرداری است.
برای این کار لازم است در ابتدا کف و دیوارهای استخر را با آب خیس نموده و با استفاده از یک غلطک عملیات شفته ریزی را انجام داد. شفته ریزی تاثیر بسیار زیادی در مقاوم سازی استخر دارد. بعد از اجرای مراحل ذکر شده باید دیوار های استخر را با بلوک سیمانی ساخت. به منظور مقاوم سازی بیشتر استخر تعدادی میلگرد را قبل از بتن ریزی داخل بلوکه ها قرار می دهند. بعد از آرماتوربندی کف استخر باید عملیات بتن ریزی را با دقت اجرا کرد. بعد از اجرای مراحل گفته شده باید استخر را عایق بندی کرد. عایق بندی استخر مزایای بسیاری را به دنبال دارد. این کار مانع از رشد جلبک و تغییر رنگ آب استخر می شود. طراحی و اجرای استخر به صورت اصولی و فنی افزایش دوام و طول عمر استخر را به دنبال دارد.
ساخت استخر خانگی با استقبال گسترده ای از سوی افراد مواجه شده است. این نوع استخرها را می توان متناسب با ساختمان مورد نظر در طرح و اندازه های گوناگون طراحی کرد. قبل از طراحی و اجرای استخر خانگی لازم است به یکسری نکات کلیدی توجه و دقت داشته باشید.
لبه های استخرها: این لبه ها باید به گونه ای طراحی شوند که از مقاومت بسیار بالایی در برابر انبساط ها و انقباض های ناشی از تغییرات دما برخوردار باشند. داشتن دوام و طول عمر بالا از دیگر نکاتی است که باید مورد توجه طراحان قرار بگیرد. همچنین لبه های استخر را باید به گونه ای طراحی کرد که سطحی لغزنده را ایجاد نکنند.
ابعاد محیط: از دیگر نکات مهم در طراحی و اجرای استخر خانگی بررسی ابعاد محیط مورد نظر است. در واقع قبل از اجرا باید بررسی کنید که آیا ساخت استخر خانگی در محیط مورد نظر امکانپذیر است یا نه؟
مصالح یا متریال: تعیین متریال و مصالح مورد استفاده از دیگر نکات مهم برای ساخت استخر خانگی است. انتخاب مصالح و متریال به کار رفته نقش بسیار مهمی در پیش برد ساخت استخر دارد. امروزه انتخاب اغلب مردم استخرهای فایبرگلاسی و بتنی می باشد. استخر های بتنی از بتن و استخرهای فایبرگلاسی نیز از رزین و الیاف ساخته شده اند.
هزینه تعمیرات و نگهداری از استخر: از دیگر نکات بسیار مهمی که پیش از طراحی و اجرای استخر خانگی باید مورد توجه قرار گیرد هزینه تعمیرات و نگهداری از استخر است. هزینه تعمیرات و نگهداری از استخر شامل موارد متعددی همچون تمیزکاری و نگهداری آب استخر، گندزدایی آب استخر با استفاده از کلر، تعیین دوره ای میزان PH آب موجود در استخر، تعمیرات مختص به بخش تاسیسات و… می باشد.
بهتر است بدانید افراد امروزه می توانند در باغ خود اقدام به طراحی و اجرای استخر به دو صورت روباز و سرپوشیده نمایند.
طراحی استخر مهم ترین مرحله در ساخت استخر در باغ به شمار می آید. لازم است ابتدا طرح استخر را با توجه به ابعاد و عمق استخر انتخاب نمایید. گود برداری محل ساخت استخر اولین مرحله جهت ساخت استخر در باغ می باشد. بعد از گود برداری لازم است خاک را تسطیح نمایید. همچنین مراحل زیرسازی از طریق ریختن شن و ماسه تکمیل می شود. آرماتوربندی بعد از اجرای مرحله تسطیح خاک انجام می شود. این کار با هدف تقویت دیواره های گودبرداری صورت می گیرد. از دیگر مراحل مهم طراحی و اجرای استخر در باغ لوله کشی تاسیسات استخر است. این کار لازم است توسط یک فرد متخصص و مجرب در این زمینه انجام شود. بعد از لوله کشی تاسیسات استخر مرحله بتن ریزی استخر صورت می گیرد.
این مرحله از طراحی و اجرای استخر اغلب توسط متخصصان انجام می شود. بهتر است بدانید نحوه بتن ریزی و مراحل تنظیم شیب و صاف کردن آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در مرحله بعد باید توسط یک مهندس برق ماهر و کار بلد سیم کشی انجام شود. این سیم کسی اغلب به منظور تابلو برق، پمپ تصفیه، اتصال چراغ استخر و تجهیزات گرمکن صورت می گیرد. در مرحله بعد نیز به منظور پوشش دهی خلل و فرج سطح بتن سطوح استخر سیمانکاری می شود. این لایه از سیمان در واقع نقش عایقکاری و زیر ساخت آب بندی را به عهده دارد. در مرحله بعد نیز عایق بندی با استفاده از مواد پلیمری و یا ترکیبات دیگر انجام می شود. در پایان کار نیز به منظور استحکام و زیبایی استخر استخر باغ را سرامیک کاری خواهند کرد.
تماس با کارشناسان معماری سبز
کاربران گرامی میتوانند جهت دریافت مشاوره با شماره ۹۱۰۳۱۶۴۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمایند.
معرفی فعالیت این مجموعه:
خدمات طراحی، اجرا و تامین متریال سازه بخشی از خدمات قابل ارائه در مجموعه معماری سبز میباشد. همچنین طراحی و اجرای روف گاردن، گرین وال، فلاورباکس، آبنما، برکه، استخر، الاچیق و فضای سبز بخش نیز در این مجموعه به صورت گسترده پذیرفته و انجام میشود. جهت مشاهده نمونه کارها، پروژهها و همچنین دریافت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
موقعیت فعالیت ایران سبز:
کلیه حقوق برای معماری سبز محفوظ است.
طراحی و بهینه سازی طراحان برتر