در این بخش گفتگو در مورد طراحی گرین وال و اجرای دیوار سبز و همچنین اجرای گرین وال میپردازیم. گرین وال یا دیوار سبز یکی از قدیمیترین طراحی ها برای ساختمانها بوده است. اما با توجه به تغییراتی که در آن شکل گرفته است به نوعی نمایش طراحی مدرن نیز میباشد. اگر شما نیز علاقه مند به این موضوع هستید تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
GreenWall
گرین وال نوعی از طراحی است که به صورت عمودی ایجاد میشود. متریال این نوع از طراحی گیاهان طبیعی یا مصنوعی هستند. از همین جهت به دیوار سبز شناخته میشوند. گرین وال یا دیوار سبز میتواند طراحیهای بسیار متفاوتی داشته باشد. ممکن است طراح با اهداف مختلف تغییر شکلی اساسی در ان ایجاد کند اما همچنان این نوع از دیزاین گرین وال نامیده میشود.
Types GreenWall
گرین وال را از چندین جهت میتوان تقسیم بندی کرد. تقسیم بندی اولیه بر اساس متریال آن است. گرین وال از نظر متریال به دو بخش تقسیم میشود:
از نظر طراحی گرین وال میتواند نوع دیگری از تقسیم بندی را داشته باشد. این تقسیم بندی به شکل زیر میباشد:
در این نوع از طراحی سازهای روی دیوار قرار میگیرد. گیاهان با توجه به نوع سازه امکان هدایت خواهند داشت. میتوان در این شیوه گیاهان را طبق مدلی دلخواه به حرکت واداشت. این شیوه از اجرا میتواند پوشش وسیعی را ایجاد نماید.
در این شیوه نوع گیاه مورد بررسی نمیباشد. زیر ساختی با استفاده از کابل بر روی دیوار ایجاد میشود. و گیاهان با توجه به این کابلها رشد و بعد از مدتی دیوار سبز به شکل نهایی خود میرسد.
در این نوع از گرین وال شبکه های فلزی جای دیگر سازه ها را گرفته و در روی دیوار نصب میشوند. تفائت عمده ای در این شیوه اجرا با شیوه کابلی وجود ندارد. این شیوه برای رشد گیاهانی که نیاز به فضایی مستحکم برای رشد دارند مناسب است.
پلیمر استفاده شده در این شیوه امکان رشد گیاه را میدهد. گیاهان در فضای عمودی کشت میشوند. و در نهایت به شکل نهایی خود میرسند.
این شیوه از ایجاد گرین وال کمی مدرنتر از شیوه های دیگر است. در این نوع از طراحی گرین وال گیاهان بر روی بستری رشد میکنند که فاقد خاک است از همین جهت اجرای گرین وال در این پروژه بسیار سبک خواهد بود. همچنین امکان هدایت گیاهان در این شیوه ممکن خواهد بود.
GreenWall design
طراحی گرین وال با توجه به دانش طراح ان میتواند بسیار متفاوت باشد. طراح گرین وال میتواند انواع مختلفی از شیوه های طراحی را مد نظر قرار دهد تا به نتیجه دلخواه خود برسد. باید توجه داشت طراحی با توجه به مشخصات فنی انتخاب میشود و طراح باید اطلاعات فنی مناسبی در این زمینه داشته باشد.
برای طراحی این مورد مراحل مختلفی وجود دارد که طراح با توجه به دانش خود آنها را انتخاب میکند. برای طراحی همواره موارد زیر را درنظر بگیرید.
GreenWall Build
اجرای گرین وال میتواند شیوه ها و مراحل مختلفی را داشته باشد. در این بخش به نکاتی در این رابطه میپردازیم.
مراحل اجرای گرین وال به شرح زیر میباشد.
شیوه ساخت گرین وال با گلدان کمی آسانتر از شیوه های ذکر شده قبلی است. در این شیوه بجای طراحی و ایجاد سیستم یک پارچه از استندهای دیواری بهره گرفته میشود. استندها فضایی برای قرارگیری گلدان ایجاد میکنند. بعد از نصب استند کافی است گلدان های یک شکلی را در انها قرار دهید.
این شیوه از اجرا برای فضاهای محدود مناسب است. همچنین باید توجه داشت برای نگهداری از این نوع گرین وال نیاز به دانش فنی و سیستم های یک پارچه نمیباشد.
طراحی گرین وال این نوع از گرین وال در داخل ساختمان ایجاد میشود. از همین جهت است که نوع طراحی آن کمی متفاوت است. از سوی دیگر در داخل آپارتمان فضا برای ایجاد سازه محدود است. برای دیوار سبز داخلی گیاهان مصنوعی را نیز میتوانید استفاده نمایید. در صورت استفاده از گیاهان طبیعی سیستم های آبیاری اتوماتیک را راه اندازی کنید. همچنین سیستم های قطع کن آبرسانی الکترونیک را به سیستم خود اضافه کنید.
گیاهان را بر اساس دمای داخلی انتخاب کنید. در فضاهای داخلی از تکرار طراحی و افزودن بیش از اندازه گیاه خودداری کنید. همچنین سازهای بسیار مقاوم را برای این مورد در نظر بگیرید.
در دیوار سبز خارجی یک پارچه بودن سیستم زیر ساخت بسیار مهم است. همچنین به دلیل عدم دسترسی به قسمت های بلندتر نیاز به سیستم ابیاری هوشمند نیز میباشد. برای اجرای گرین وال خارجی معمولا گیاهان با رشد بالا انتخاب میشوند. همچنین طراحی این نوع از دیوار سبز نمایش اشکال بزرگ هندسی را میدهد. سایز بزرگ این نوع از اشکال هندسی باعث آن میشود که نمای دور این سازه ها نیز بسیار زیبا باشد.
گیاهان بسیاری را میتوانید برای طراحی گرین وال در نظر بگیرید. این گیاهان بسیار متنوع هستند که در لیست زیر به برخی از انها اشاره میکنیم.
در موارد بسیاری شاهد آن هستیم که طراحی گرین وال و یا اجرای گرین وال برای بهبود کیفیت هوا انجام میگیرد. در این موارد باید از گیاهانی استفاده نمایید که اکسیژن رسانی و تولید اکسیژن بالایی داشته باشند.
ساخت گرین وال با پوشش وسیع میتواند نقش بسیار مهمی در بهبود کیفیت هوا داشته باشد.
گرین وال را میتوان برای انواع فضاها مورد استفاده قرار داد. دیوار باغها را میتوان با استفاده از گیاهان سبز به دیوار سبز زیبا تبدیل کرد. این نوع از پوشش از نظر هماهنگی نیز کاملا با محیط باغ عا متناسب است. دیوار بیرونی آارتمان ها فضای دیگری است برای استفاده از گرین وال، این دیوارها به دلیل سطح وسیعی که دارند میتوانند فضایی مناسب باشند تا علاوه بر زیبایی استحکامی مناسبتر را نیز داشته باشند.
بخش دیگری از فضاهایی که میتوان برای این مورد استفاده کرد دیوارهای شهری است. زیباترین طرح برای فضاهای شهری و بویژه دیوارهای شهری پوشش گیاهی است. این پوشش های گیاهی همچنین برای بهبود کیفیت هوا کاربردی هستند. در بسیاری از معماری های مدرن شاهد گرین وال های داخلی نیز هستیم. دیوار سبز را میتوان در فضاهای داخل اپارتمان نیز مورد استفاده قرار داد.
در اجرای دیوار سبز به ویژه اجرای دیوار سبز در فضای داخلی بسیاری از نکات اهمیت دارند. انتخاب درست فضا، بستر سازی مناسب و همچنین استفاده از گیاهان و متریال مناسب بخش های مهمی هستند که باید در اجرای دیوار سبز مورد توجه قرار بگیرند. باید توجه داشت در دیوارهای بزرگ ایجاد فضایی که در معرض رطوبت باشد ممکن است باعث سستی دیوار شود. برای رفع این مشکل داشتن دانش مهندسی در اجرا بسیار اهمیت دارد.
در اجرای دیوار سبز به نوع گیاهان توجه نمایید بسیاری از گیاهان با توجه به نوع آنها ممکن است برای مصالح استفاده شده در دیوار ها نامناسب باشند. همچنین به جهت دیوار سبز توجه نمایید برای برخی از گیاهان نور مستقیم ضروری میباشد. دیوار سبز پدیدهای سنتی است که جایگاهی در معماری مدرن نیز دارد.
کمتر گیاهی را مشاهده کرده اید که در همه سال سبز باشد. اما برای داشتن دیوار سبز چهار فصل میتوان راهکارهایی را در نظر گرفت. در این بخش به چندین راه که ایجاد دیوار سبز چهار فصل میکنند اشاره میکنیم.
بخش مهمی از اجرای دیوار سبز بخش آبرسانی و تامین رطوبت است. گیاهان با وسعت بالا نیاز به سیستم آبرسانی مناسبی نیز دارند. از سوی دیگر دسترسی به دیوار سبز به دلیل مرتفع بودن و یا وسیع بودن بسیار مشکل است. از همین جهت است که قبل از اجرای دیوار سبز باید به توضیع ابرسانی و سیستم تامین اب توجه داشت. برای این منظور انواع سیستم های پیشرفته وجود دارد که امکان آبرسانی را فراهم میکند. از سوی دیگر ابرسانی بیش از اندازه ممکن است اسیبی به سازه های زیرین دیوار سبز برساند. برای رفع و یا کنترل این موارد بهتر است در سیستم آبرسانی حتما از رطوبت سنج نیز استفاده نمایند.
در اجرای دیوار سبز استاده از گیاهان امری طبیعی است. در مواردی برای پوشش دیوار سبز از گیاهان متنوعی به صورت همزمان استفاده میشود. استفاده از چند نوع گیاه به صورت همزمان به چندین دلیل میباشد. گیاهان متنوع میتوانند پوششی متفاوت با ظاهری زیبا تر به وجود اورند. در صورت بروز آفت برای یک نوع گیاه همچنان انواع دیگر گیاهان پوشش را حفظ میکنند.
مسئله دیگری گه در این بخش وجود دارد تنوع پوشش است. گیاهان مختلف میتوانند پوشش های متفاوتی را نیز ایجاد نمایند که این موضوع زیبایی بیشتری به گرین وال خواهد داد.
تابلوهای دیوار سبز در وقع پوشش های محدودی از گیاهان هستند که با کادری از دیگر بخش ها جدا میشوند. درواقع تابلویی که بجای نقاشی در ان گیاهان را قرار میدهند. در موارد گرانقیمت تر این تابلوها ابرسانی مستقلی نیز در ون خود دارند. این نوع از دیوار به صورت تابلوهای بسیار زیبا پوشش ایجاد مینمایند.
برای ایجاد دیوار سبز به صورت معمول از گیاهان طبیعی استفاده میشود. اما مانند چمن های مصنوعی برای پوشش دیوار سبز نیز گیاهان مصنوعی وجود دارد. استفاده از گیاهان مصنوعی به چندین دلیل مختلف انجام میشود.
نورپردازی یکی از بخش هایی است که تاثیر بسیار زیادی در زیبایی سازه دارد. برای نورپردازی در بخش هی وسیع دیوار بهتر است از حدلقل تعداد نور استفاده شود این مورد نیاز به عایق کاری را به حداقل میرساند. همچنین در ترکیب برق کشی برای نورپردازی و سیستم آبیاری باید دقت لازم را داشته باشید.
مواردی که شاید مورد علاقه شما باشد:
تماس با کارشناسان معماری سبز
کاربران گرامی میتوانند جهت دریافت مشاوره با شماره ۹۱۰۳۱۶۴۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمایند.
معرفی فعالیت این مجموعه:
خدمات طراحی، اجرا و تامین متریال سازه بخشی از خدمات قابل ارائه در مجموعه معماری سبز میباشد. همچنین طراحی و اجرای روف گاردن، گرین وال، فلاورباکس، آبنما، برکه، استخر، الاچیق و فضای سبز بخش نیز در این مجموعه به صورت گسترده پذیرفته و انجام میشود. جهت مشاهده نمونه کارها، پروژهها و همچنین دریافت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
مشاهده مجوزهای این وب سایت:
کلیه حقوق برای معماری سبز محفوظ است.
طراحی و بهینه سازی طراحان برتر